SKŁADNIKI (2 porcje):
200 g makaronu
oliwa z oliwek extra-vergine
1 szczypta papryczki chili
1 cebula
oliwki
WYKONANIE:
Wrzuć makaron do gotującej się, osolonej wody.
Tymczasem, cebulę obrać i drobno posiekać. Na patelni, rozgrzać trochę oliwę z oliwek i podsmażyć cebulę z szczyptą papryczki w proszku. Gdy cebula będzie prawie rozpuszczona, dodać oliwki.
Makaron odcedzić i wrzucić na patelnię, dobrze wymieszać ze wszystkimi składnikami i podawać natychmiast.
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
VERSIONE ITALIANA:
INGREDIENTI (2 persone):
200 gr di pasta
olio di oliva
1 pizzico di peperoncino in polvere
1 cipolla
olive
PROCEDIMENTO:
Non appena l'acqua bolle, buttate la pasta.
Nel frattempo, sbucciate la cipolla, tagliatela finemente e fatela rosolare in padella con un po' di olio e un pizzico di peperoncino. Quando la cipolla si sarà praticamente sciolta, aggiungete le olive.
Quando la pasta sarà cotta, scolatela e saltate in padella. Servite immediatamente, in modo che sia ben calda.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz