(scorri per leggere la ricetta in italiano)
SKŁADNIKI (3 porcje):
300 g makaronu
oliwa z oliwek extra-vergine
1 szczypta papryczki chili
1 cebula
2 pomidory
1 marchewka
2 cukinia
WYKONANIE:
Wrzuć makaron do gotującej się, osolonej wody.
Tymczasem, cebulę obrać i drobno posiekać. Na patelni, rozgrzać trochę oliwę z oliwek extra-vergine i podsmażyć cebulę z szczyptą papryczki w proszku. Tymczasem, pomidory, cukinia i marchewkę pociąć na małe kawałki. Gdy cebula będzie prawie rozpuszczona, dodać inne warzywa. Podsmażyć przez kilka minut.
Makaron odcedzić i wrzucić na patelnię, dobrze wymieszać ze wszystkimi składnikami i podawać natychmiast.
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
VERSIONE ITALIANA:
INGREDIENTI (3 porzioni):
300 gr di pasta
olio extra-vergine di oliva
1 pizzico di peperoncino in polvere
1 cipolla
2 pomodori
1 carota
2 zucchine
PROCEDIMENTO:
Non appena l'acqua bolle, buttate la pasta.
Nel frattempo, sbucciate la cipolla, tagliatela finemente e fatela rosolare in padella con un po' di olio e un pizzico di peperoncino. Nel frattempo tagliate i pomodori, le zucchine e la carote a pezzetti.
Quando la cipolla si sarà praticamente sciolta, aggiungete le altre verdure e lasciate cuocere per qualche minuto.
Quando la pasta sarà cotta, scolatela e saltate in padella. Servite immediatamente, in modo che sia ben calda.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz